ФИНАЛЕН ИЗВЕШТАЈ Z3-UA-002

by admin

На 07.05.2022 година на спортскиот аеродром Логоварди (LW74) во фаза на обука со ултралесен авион Маја, со национална рег. ознака Z3-UA-002, на висина од 2-3 метри после полетување авионот бил превлечен.
Во несреќата нема повредени и настрадани.