ФИНАЛЕН ИЗВЕШТАЈ D-GLLW

by admin

Финален извештај за истрагата на несреќата на воздухопловот
PIPER 34 Seneca ll, со регистарска ознака D-GLLW, која се случи на 06.09.2016. во Скопје, Република Македонија

Во овој извештај се изнесени резултатите од истрагата за несреќата на воздухопловот во сопственост на Аеро клуб од Тревизо PIPER 34 Seneca II со регистарска ознака D-GLLW, која се случи на 06.09.2018 во атарот на село Кожле, во близина на меѓународниот аеродром Скопје, Република Македонија. Во завршната фаза на приод кон Меѓународниот аеродром Скопје, воздухопловот паѓа на земја, при што загинува пилотот и сите патници.