ФИНАЛЕН ИЗВЕШТАЈ HA-LWK

by admin
Финален извештај за истрагата на несреќата на воздухопловот PIPER 34 Seneca ll, со регистарска ознака D-GLLW, која се случи на 06.09.2016. во Скопје, Република Македонија
Во овој извештај се изнесени резултатите од истрагата за несреќата на воздухопловот во сопственост на Аеро клуб од Тревизо PIPER 34 Seneca II со регистарска ознака D-GLLW, која се случи на 06.09.2018 во атарот на село Кожле, во близина на меѓународниот аеродром Скопје, Република Македонија. Во завршната фаза на приод кон Меѓународниот аеродром Скопје, воздухопловот паѓа на земја, при што загинува пилотот и сите патници. Истрагата е отворена врз основа на законските обврски на државата во која се случува несреќата. Надлежноста на КИНСИВ е со свои истражители да изврши увид и да подготви извештај.
Никој не смее да го копира, репродуцира или пренесува овој извештај или кој било негов дел во кој било облик или на кој било начин, без писмена дозвола од КИНСИВ. Овој извештај може слободно да се користи исклучиво за образовни цели. За сите дополнителни информации контактирајте го КИНСИВ.