ПОСЕТА НА СЛУЖБАТА ЗА ВОЗДУШНИ, ПОМОРСКИ И ЖЕЛЕЗНИЧКИ НЕСРЕЌИ И ИНЦИДЕНТИ ПРИ МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ИНФРАСТРУКТУРА НА РЕПУБЛИКА СЛОВЕНИЈА

by admin

При посетата на Службата за воздушни, поморски и железнички несреќи и инциденти на Република Словенија претседателот на Комитетот за истрага на воздухопловни несреќи и сериозни инциденти, господин Зоран Илиевски беше срдечно пречекат од раководителот на Службата Тони Стојчевски при што беа разменети искуствата од досегашното работење на двете тела.

Договорена е идна соработка и подготовка на Меморандум за разбирање кој би бил потпижан во наредниот период.